Skip to main content

IHMQ

Welkom op de site van het Internationaal Instituut voor gezondheidsmanagement en kwaliteit (IHMQ).

Het doel van IHMQ is het verbeteren van de prestaties van organisatie, beroeps en werknemers door verbetering van de gezondheid en het welzijn van het personeel, waarbij de principes van kwaliteitsmanagement, gezondheidsbevordering en organisatieontwikkeling worden gecombineerd.

Het IHMQ Certification Program is ontwikkeld in samenwerking met Europese experts op het gebied van gezondheidsbevordering en organisatieontwikkeling op het werk. Het is gebaseerd op up-to-date organisatieonderzoek, theorie en praktijk.

 

IHMQ biedt ondersteuning aan beroepsbeoefenaren in de (bedrijfs)gezondheidszorg en organisaties die een geavanceerde Health management systeem ontwikkelen. En werkt met vooraanstaande academici en professionals. IHMQ is sinds 1999 operationeel. Accreditatie wordt toegekend aan organisaties die goede praktijken demonstreren op het gebied van gezondheidsmanagement.

de Stichting iHMQ werkt met internationale centra aan het verstrekken van internationaal leiderschap in de ontwikkeling en verspreiding van evidence-geïnformeerde werkplek gezondheid(spraktijken) en onderzoek.

IHMQ is sinds 1999 operationeel in Nederland en is van kracht naar kracht gegaan, waarbij accreditatie wordt toegekend aan organisaties die goede praktijken demonstreren op het gebied van gezondheidsmanagement. Menig organisatie heeft al een IHMQ certificering behaald. Deze organisaties worden erkend als modellen van goede Praktijken (MOGP) 

Services

Certification

  • Grote organisaties

  • MKB

  • NGO’s

  • Overheid

Training

  • iHMQ Auditor

  • Health Manager (corporate auditor)

  • International iHMQ Auditor

Consultancy

  • Strategisch en duurzaam gezondheidsmanagement

  • HR gezondheidsmanager

  • Direct leidinggevenden

Doel

Het doel van IHMQ is het verbeteren van de prestaties van organisatie en werknemers door verbetering van de gezondheid en het welzijn van het personeel, waarbij de principes van kwaliteitsmanagement, gezondheidsbevordering en organisatieontwikkeling worden gecombineerd.

EU EXPERTS

Het IHMQ Certification Program is ontwikkeld in samenwerking met Europese experts op het gebied van gezondheidsbevordering en organisatieontwikkeling op het werk. Het is gebaseerd op up-to-date organisatieonderzoek, theorie en praktijk.

EXCELLENCE

iHMQ is opgericht met het uitdagende perspectief om de gezondheid van werkplekken en het welzijn van werknemers en hun familieleden te verbeteren door middel van verfijnde managementprincipes en het versterken van praktijken die excellentie ondersteunen.